EINI HALM

[getpostincategory howmanypostbefore=2]

[getpostincategory howmanypostbefore=1]

MARICA WEGELIUS

Tutustu palveluumme

Maalattu tehosteseinä

joulu 27, 2019

Maalaaminen on mukavaa!

Huoneen ilmettä on helppo ja edullinen tapa muuttaa yhdellä maalatulla tehosteseinällä. Tehosteseinän väri kannattaa valita ennenkaikkea omien mieltymysten mukaan. Huomiota kannattaa kiinnittää siihen, että väri sopii lattian kanssa yhteen ja ilmansuuntaan mistä valo tulee, aamuauringon huoneissa väri on varmasti eri värinen kuin ilta-auringon huoneessa. Mikäli on epävarma väristä, kannattaa tehdä koemaalaus. Pienin purkki mikä saadaan sävytettyä on 0,225l ( kaikista vaaleimmat sävyt eivät ole sävytettävissä pieniin purkkeihin, koska niihin menee niin vähän pastaa ) ja pienellä purkilla saa maalattua noin yhden neliönmetrin pinta – alan.

Suosittuja värejä tällähetkellä on syvät vihreän sävyt kuten esimerkiksi Vuono M442, Nefriitti N494 ja Syvänne N439, voimakas sininen Denim N429, Petrooli S491, ruskean sävyistä Kontiainen L487,  Mulperi H484 ja Ajopuu H484. Harmaan eri sävyt ovat olleet jo pitkään suosiossa. Perusharmaata ei ole olemassa, joten harmaa taittaa aina johonkin suuntaan. Aika paljon meillä käytetään Tikkurilan Deco grey karttaa ja sieltä eniten sävyjä 1943, 1947, 1968, 1967,1940. Tikkurilan vuoden 2020 väri on limpparin keltainen ja Pantonen vuoden väri on klassinen sininen. Nämä vuoden värit jakavat yleensä mielipiteteitä ja niitä käytetään ehkä enemmän julkisissatiloissa kuin kotona.

Eniten käytetään täyshimmeää maalia, koska sillä saa kauniin pehmeän samettisen pinnan. Täyshimmeä maalipinta ei juuri kestä kulutusta tai pesua. Täyshimmeän maalin etu on se, että ihan sama mitenpäin maalaat, saat aina kauniin ja tasaisen lopputuloksen. Täyshimmeän maalin kanssa ei tarvitse olla maalausalan ammattilainen, jotta onnistuu. Esimerkiksi meidän Sointu sisustusmaali on helppo ja hyvä maali. Eroina maaleissa on niiden peitossa, hyvällä maalilla yleensä kaksi maalauskertaa riittää (mikäli on voimakas värimuutos, voi olla, että tarvitaan useampia maalauskertoja), huonommalla maalilla joudut maalaamaan yli tuplat saadaksesi täydellisen lopputuloksen.

Maalaamisessa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että tekee tarpeeksi tilaa maalattavan seinän eteen, jotta maalaus onnistuu helposti. Lattia kannattaa suojata suojapaperilla ja reunat ja listat teipata maalarinteipillä. Katon rajan voi myös teipata ja maalata katonraja rajaajalla. Teipin kanssa kannattaa olla skarppina ja heti kun on maalattu jokin kohta ottaa teipit pois ja teipata sitten uutta maalauskertaa varten uudet teipit, tämä  sen vuoksi, että kun maali lähtee kuivamaan aika nopeasti, niin kun irrotat teippiä niin uudet maalit eivät lähde teipin mukana liikkeelle ja tee sellaisen röpelön reunan mikä ei ole kovin kaunista katseltavaa. Oikeastaan ennen teippauksia seinä on hyvä pestä maalarinpesulla, jotta saat mahdolliset rasvat. epäpuhtaudet ja pölyt pois, kitata ja kitin kuivuttua hioa mikäli on jotain kitattavia kohtia (kitata ei kannata jos esim taulut yms tulevat samoille kohdille). Pohjan pitää olla kuiva ennenkuin lähdetään maalamaan. Reunat ja rajakohdat kannattaa käydä ensin läpi, jotta saat teipit heti pois ja sitten vasta lähteä maalaamaan isompaa pintaa. Seinämaalin kanssa kannattaa käyttää maalatessa telaa, saat nopeiten valmista pintaa. Yleensä kertamaalauksen jälkeen pohja paistaa läpi ja väri ei ole samanlainen kuin värilastussa, vasta kun toinen maalauskerta on kuiva väri tulee oikein esille. Maalia on riittävästi käytetty, kun litralla on saanut maalattua noin 7m2. Mikäli tela pitää omituista ääntä (nitisee), maalia kannattaa käyttää enemmän.

Mikäli väriin ei olekkaan tyytyväinen, niin aina voi maalata päälle. Maali-asiat eivät ole niin vakavia ja yhden seinän maalaus vie yleensä pari päivää aikaa, kun otetaan kuivumisajat huomioon. Itse tekemällä onnistut kyllä ja mikäli tuntuu, että tarvitset apua, niin meiltä löytyy luotettavia maalareita, jotka käyvät seinäsi maalaamassa.

Ei muuta kuin maalitelat heilumaan ja väriä valitsemaan! Tervetuloa palvelevaan maalikauppaan, me autamme värinvalinnassa myös ilman ajanvarausta.

Eini, joka itsekkin muuttaa kodin ilmettä usein tehosteseinillä