[getpostincategory howmanypostbefore=1]

[getpostincategory howmanypostbefore=2 class=”tiles2x”]

[popup_anything id="2237"]

[getpostincategory howmanypostbefore=3]

MARICA WEGELIUS

Sauna kuntoon jouluksi

joulu 13, 2021

Joulun lähestyessä ja ilmojen viiletessä alkavat ajatukset pikkuhiljaa vaellella kohti tulevaisuudessa lämpenevää joulusaunaa. Vaikka elämme jo joulukuun puolta väliä, ei vielä ole liian myöhäistä huoltaa ja freesata omaa saunaa esimerkiksi joulusiivouksen yhteydessä.

Koko saunan remontti kahdessa viikossa ei tunnu ehkä kaikkein realistisimmalta haaveelta, eikä pintojen uusimiselle ole välttämättä tarvetta lainkaan. Ensin kannattaa pohtia, mikä on lähtötilanne.

  • Kuinka vanha sauna on?
  • Missä kunnossa lauteet, katto ja seinät ovat?
  • Mitkä värit saunassa miellyttävät? Tumma puu vai kenties vaalea helmiäinen?

Jos saunan yleisilme ja pinnat ovat kunnossa, on järkevintä huoltaa saunaa pesemällä se ensin. Tikkurilan Supi Saunapesu on loistava valinta saunan freesaukseen ja lauteitten desinfiointiin. Samalla pesuaineella onnistuu myös kylppärin peseminen ja kalkinpoisto.

 Kuva: Tikkurila Oyj

Jos saunan pinnat ovat jo aikansa eläneet, kannattaa ne hioa tasaisemmiksi hiekkapaperilla ja huoltaa vaikkapa värittömällä parafiiniöljyllä, joka on pistämätön vaihtoehto niin lauteille, seinille kuin kattoonkin.

Jos saunan värimaailmaa haluaa muuttaa, on valikoimassamme monenlaisia värikarttoja, joista kukin löytää varmasti omansa. Tummilla puun ja hiilen sävyillä voit luoda saunaasi trendikkään hämyistä tunnelmaa. Tummat värit eivät tietenkään ole kaikkien mieleen, jolloin hyvä vaihtoehto on esimerkiksi luomutuote Ilona Saunakuulto, josta on olemassa erilaisia sävyjä vaaleasta Hangesta lämpimänruskeaan Vaahteraan. Täysin muovittomana kuultomaalina se sopii kaikille saunan puupinnoille erinomaisen pesunkestävyytensä vuoksi ja se on erinomainen vaihtoehto perinteiselle vahaukselle. Toinen loistava tuote saunan sävytykseen on Tikkurilan Supi Arctic, jolla voit luoda helmiäisen hohdetta saunan seiniin ja kattoon. Tämäkin tuote on sävytettävissä, ja voit luottaa asiantuntijamme ammattitaitoon juuri sinunlaisen värimaailman luomisessa.

Kestävin vaihtoehto on noudattaa uuden saunan mukana tulevia ohjeita ja huoltaa saunaa etupainotteisesti. Kun pinnoista muistaa pitää huolta tasaisin väliajoin, ei koko saunaa tarvitse remontoida, vaan pieni freesaus siivouksen yhteydessä riittää. Jos saunan kunto kuitenkin näyttää vaativan perustavanlaatuisempaa remonttia, auttavat asiantuntijamme mielellään saunaremontin suunnittelussa.

Kuvat: Tikkurila Oyj