Sisämaalit – Särmää ja Säihkettä Väreillä

Sisämaalaus Tikkurila maaleilla – Kodin sisustuksen tärkeimmät värit

Kesä liitää jo puolivälissä ja uudet väritrendit ovat jo vallanneet maalimaailman. Vuodenajat ovat kiitäneet valkoisen lumisesta ja vaihtuneet nopeaa tahtia tummasta vehreäksi, tuntuu että vastahan se vuosi vaihtui äskettäin, mutta ollaankin jo näin pitkällä.

Kun ulkona värisävyt ovat vaihtuneet, vaihtuvat ne myös sisätilojen sisustuksessa. Lomalla tai arjenkin keskellä on hyvä ottaa mietteeksi maalausprojektit, päivätkin ovat nyt pidempiä ja valoa riittää enemmän.

Kaipaatko kotiisi jotain uutta tyyliä, värisävyä tai inspiroiko sinua jokin vuodenaikaan tai tämänhetkisiin mielenmaisemiin liittyvä asia? Tällä hetkellä aurinko tuo energiaa ja mieltä piristävää tunnelmaa, lehdet ja luonto kukkii vehreinä ja taivas on kauniin hattaraisen sininen. Mikä sävy luo sinulle hyvän olon kotiisi?

Sisämaalit soveltuvat erilaisten sisäpintojen peittäviin ja kuultaviin käsittelyihin

Voit valita sinulle oikeanlaisen sisäseinämaalin ja etsiä siihen mieleisen Tunne Väri -värikartan sävyn. Tunne Väri -värikartasta löydät Tikkurilan 263 väriä, joiden nimet luovat mielikuvia ja upea kirjo eri sävyjä johdattavat ja helpottavat valintaasi. Valitse mieleisesi sisäseinämaali ja Tunne Väri -kartan sävy, niin saat upeita tuloksia. Värejä on paljon, joista valita, mutta tässä muutama vinkki, jonka avulla voit löytää inspiraatiota!

sisämaalit-tikkurilan maalit

Tunne Väri -värikartta. Värikartasta löydät huikeat 263 Tikkurilan väriä.

Sisämaalit – 4 upeaa kesän inspiroimaa väri-ideaa kotiisi

Siniset

Siniset sävyt tuovat mieleen mielenrauhan, sateenropinan kattoa vasten ja luonnollisuuden – Niistä tulee mieleen hempeä kesäsade, joka lämmittää ja virtaa mukavasti iholla. Sininen luo tunnelman, joka rauhoittaa päivän päätteeksi. Syvänsininen meri, veneretket saarille, aaltojenkohina, tuhannet järvet, tuulen viileys ja suomalainen ajaton maisema.

sisämaalit - tikkurila maalit

Y354 (Cumulus)

Keltaiset

Keltaiset sävyt tuovat mieleen energisoivan auringon hempeyden ja ulkoa pilkahtelevan kesävalon ja aamuruskon, jotka lämmittävät mieltä. Synkän ja pimeän talven jälkeen kaipaamme valon kosketusta iholla. Keltaisesta tulee mieleen heinäpelto, kultainen valonkimmellys merenpinnalla ja luonnon rauhoittavat, mutta energisoivat sävyt. Keltainen piristää aina läpi vaihtelevien vuodenaikojen. Ne toimivat hyvin tehosteväreinä. Yksi kestosuosikeistani!

sisämaalit - tikkurilan maalitsisämaalit - tikkurilan maalit

G392 (Samppanja) ja H303 (Duuri)

Vihreät

Vihreät sävyt edustavat rauhaa, metsää, kasvillisuutta ja luonnon aktiivista elämää. Vihreä väri luo aistikkaan tilan, sinun ikioman hengähdyspaikan, johon voit kääriytyä pakoon muulta maailmalta. Vihreä väri suojaa sinua. Vain vartin lenkki metsäpolulla, raikkaan freesi ilma sekä luonnon vehreys parantavat mielesi, sen takia vihreän sävyt seinälläsi tuovat sinulle mielenrauhaa.

Y370 (Capri)

Punaiset

Punaiset sävyt edustavat lämpöä ja hehkuvaa energiaa, joka huokuu sisältäsi tai tulee jostain ulkoapäin. Elämässäsi on käynnissä jotain uutta ja tunteikasta. Romantiikka, rakkaus, aistikkuus ja luonnon kukat, marjat ja miellyttävät tuoksut tulevat mieleen.

sisämaalit - tikkurilan maalitsisämaalit - tikkurilan maalit

X337 (Pioni) ja M336 (Hibiscus)

Kaipaatko omaperäisyyttä? – Sisämaaleilla saat upeita efektejä!

Tikkurilan HARMONY – täyshimmeä sisustusmaali on erittäin hienostunut täyshimmeä sisustusmaali, kun kaipaat tyyliteltyä ja kaunista ratkaisua. Se sopii olohuoneen ja makuuhuoneen seiniin ja kattoihin. Vahvatkin värit toistuvat pehmeinä ja syvinä tällä hengittävällä sisäseinämaalilla. Täyshimmeä Harmony häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet.

Esimerkkejä, mitä voit saada aikaan Harmony sisustusmaalilla:

1. HARMONYN voi yhdistää TAIKA HELMIÄISLASYYRIN pohjamaaliksi

sisämaalit - tikkurilan maalit

Kun kaipaat hienostuneen herkkää tunnelmaa ja hohtavaa jälkeä seinillesi…

  • Taika helmiäislasyyri on kuultava, vesiohenteinen, sävytettävä erikoislasyyri, jolla saadaan aikaan aivan ihana metallinhohtoinen ja läpikuultava helmiäisefekti.
  • Jos haet kotiisi ”herkkää” tunnelmaa, sen avulla luot kotiisi upeita seinäpintoja ja hienostuneita yksityiskohtia, jotka elävät valaistuksen ja katseen suunnan mukaan.
  • Jos haluat elävöittää maalatun pinnan hohtavaksi.
  • Kun kaipaat upeaa efektiseinää, käänny tämän vaihtoehdon puoleen!
  • Kun haluat leikitellä eri värisävyillä – Halusit sitten hopean hohtavaa heleyttä tai kullan energisoivaa lämpöä? Jos värin valitseminen tuntuu vaikealta, Taika-värikartasta löydät valmiita pohjaväriehdotuksia!

2. HARMONYN voi yhdistää TAIKA STARDUST KIMALLELASYYRIN pohjamaaliksi

sisämaalit - tikkurilan maalit

Kun kaipaat majesteettisen ylellistä ja kauniisti kimaltelevaa tähtipölyä seinillesi…

  • Taika Stardust kimallelasyyri = Läpikuultava, täyshimmeä, akrylaattipohjainen efektilasyyri, jolla voi käsitellä vaikka kokonaisen seinän tai käyttää sitä vain yksityiskohtien korostamiseen. Sitä käytetään vesiohenteisten sisustusmaalien tehosteena.
  • Kun kaipaat jotain ylellistä, mutta hillittyä. Stardust-pinta sopii sametinhimmeän Harmony-sisustusmaalin kanssa erittäin kauniisti luoden ylellisen tunnelman.
  • Kun kaipaat ”tähtipölyä” seinille! Tällä kimallelasyyrilla loihdit upeita kullan- tai hopeanhohtoisia kimalle-efektejä.
  • Tällä lasyyrilla luodut efektit toimivat tyylikkäästi tummahkoilla ja syvän sävyisillä maalipinnoilla!

Muutama lisävinkki värisävyn valitsemisen tueksi

Valitse maali käyttökohteen mukaan. Usein sanotaan, että keittiö on kodin sydän ja siihen panostetaan siksi, mutta entäpä makuuhuone, jossa vietät suuren osan ajastasi? Todennäköisesti haet sinne aivan erilaista tunnelmaa, joko rauhoittuaksesi tai saadaksesi lisää energiaa.

Yhtä kysymystä on hyvä tutkia tarkemmin – Mitä haluat saada värillä aikaan? Luoda valoista avaruutta, hohtoa, lisätilaa, tunnelmallisuutta, efektejä, omaperäisyyttä tai vaihtelevuutta vanhaan tyyliin? Tee pientä itsetutkiskelua, mistä aidosti tykkäät? Jos sen pohtiminen tuntuu vaikealta, voit aina kääntyä maaliammattilaisten puoleen. Maaleilla voidaan saada ihmeitä aikaan!

Minkälainen persoona olet? Tunnistatko olemuksestasi iloista lämminhenkisyyttä tai kylmänviileää tyyneyttä ja järjestelmällisyyttä? Modernia nykypäivää vai vanhanaikaista klassikkoa? Kirkasta, pastellivärejä vai tummuutta? Tai kaipaatko ehkä täysin vastakohtaa omalle persoonallesi?

Mitä huonekaluja sinulla on jo ennestään? Onko sinulla pinttynyt maku tiettyihin värisävyihin, joista et halua luopua vai haetko jotain uutta ja raikasta? Oletko uusimassa verhot, sohvat ja peitteet tai jotakin muuta samalla? Yhdistelemällä eri värisävyjä voidaan saada aikaan hienoja lopputuloksia.

Omaperäisemmät ratkaisut? Oletko valmis kokeilemaan jotain sinulle uutta tai haluatko erottua joukosta? Kun hurahdat maalimaailmaan syvemmin, eteen voi tulla upeita ja erikoisiakin ratkaisuja perinteisten vaihtoehtojen sijasta. Uskalla tutustua myös niihin!

sisämaalit - tikkurilan maalit

Makuuhuone

Lisää Tikkurilan väri-ideoita löydät täältä: Tikkurila sisämaalaus.

Kirjoittaja

Blogin kirjoittaja, Sofia Ikonen, on WSI:n sertifioima digimarkkinoinnin konsultti. Hän työskentelee Somafy Oy:ssa.

Sofian löytää LinkedIn:stä (Sofia Ikonen).

2019-08-15T20:08:41+03:00