Toukokuun Kuukauden väri Taverna

Pinkki eteinen, oho, ajattelin.. Olemme juuri muuttaneet väliaikaisasuntoon ja sain soiton meidän markkinointitiimiltä, että tarvitaan kohde, mihin voidaan maalata vaaleanpunainen seinä ja etkös sinä juuri muuttanut? Vein purkin kotiini ja rupesin maalaamaan, lapset sanoivat ensimmäisen seinän jälkeen, että ihan kamalalta näyttää ja oletko nyt ihan varma että tämä vaaleanpunainen on hyvä valinta? Kuitenkin jatkoin maalausprojektia ajatellen, että jos ei tule hyvä lopputulos, niin maali on vain maalia ja sen saa aina maalattua yli jollain muulla värillä. Kun sain maalauksen valmiiksi lapset tulivat katsomaan lopputulosta ja heidän mielipiteensä oli muuttunut, Taverna oli täydellinen! Lopputulos oli hyvä ja sopii meidän kämppään mainiosti. Pidän väreistä, mitkä eivät ole liian räväköitä ja niissä on 50-luvun tvisti ja mihin pystyy yhdistämään muita värejä ja materiaaleja.

Taverna on jännä väri, jotenkin kameljontti, siihen kun yhdistää esimerkiksi huhtikuun värin Liaanin, tai lähes valkoisen Valkoista valoa -sävyn saa aikaiseksi kepeän ja freesin ilmeen. Tavernan kanssa käy mainiosti vehreät viherkasvit, tai jos on yhtä “intohimoinen puutarhuri” kuin minä, niin helppohoitoisten kaktuksien väritys toimii myös. Vaaleanpunaisen ja keltaisen yhditelmä on jännä, siinä on jotain omituisen viehättävää, ystäväni Minna Paussu valmistaa silkkivaatteita ja hänen tekemä keltainen silkkimekkoni istuu jotenkin Taverna-väriin jännällä tavalla. Taverna käy hyvin myös erillaisten luonnonmateriaalien kanssa kuten sisal, tammi ja carrara marmori.

Kyllä aikuisen naisen asunnossa voi hyvin olla vaaleanpunainen väritys. Väri soveltuu mielestäni mihin tilaan tahansa ja siitä saa huiken ihanan jos sillä maalaa makuuhuoneen seinät ja yhdistää säihkyvää hopeaa ja pörröisiä materiaaleja. Vain mielikuvitus ja omat mieltymykset ovat rajana Taverna-värin kanssa.

 

Ihanaa kevättä toivottelee Eini

2019-06-24T12:19:30+03:00