Virtasen Tervapetsi EC

Virtasen Tervapetsi EC

23,00 109,00 

Virtasen Tervapetsi on perinteinen terva, vernissa ja puutärpättiseos, 1:1:1 eli kolmasosa kutakin. Se suojaa tehokkaasti talosi, huvilasi, saunasi ja vaikkapa laiturisi veden haittoja vastaan täyttämällä puun solukkoa tervalla, jokaisen uusintakäsittelyn myötä aina vain paremmin. Tervan miellyttävä tuoksu häviää aikaa myöten.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Tervapetsistä saa monia sävyjä eri kuultavien puunsuojien värikarttojen mukaan. Mikäli haluat sävytetyn tuotteen tule myymälään, tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@varisilmaespoo.fi.
Voit käyttää sitä sävyttämättömänä jolloin kohteen lopullisessa värissä on käsittelytavoista ja tervan väristä riippuen havaittavissa kullanruskeasta tummanruskeaan olevia sävyjä.
Tervapetsiä voi myös sävyttää sävytyskoneilla yleisimpien kuultavien värikarttojen sävyihin tai vaikka sekoittamalla sen joukkoon noin 10 % Virtasen 4 Öljyn Laatumaalia.

Tervan imeytyminen alustaan pitää varmistaa
Kaikille kuultaville pintakäsittelyaineille tyypillisen käsiteltävän alustan värin vaikutuksen lisäksi Tervapetsin kohdalla on muistettava tuotteen sisältämän tervan oma väri. Jotta sävystä tulee oikea täytyy tervan päästä imeytymään käsiteltävään alustaan, muussa tapauksessa tervan oma väri vaikuttaa lopulliseen sävyyn. Puhtaalle tervalle tyypillisen tahmeuden ja hitaan kuivumisen takia emme kuitenkaan suosittele Tervapetsin käyttöä penkeissä tai muissa vastaavissa. Varmista tervan imeytyminen kokeilemalla tärpätillä pohjoisseinällä, jos tärpätti imeytyy, imeytyy tervakin joskus vähän aikaa ottaen.

Tervapetsin historiaa – satoja vuosia tervattu
Saaristossa on aina keväisin tuoksunut terva. Kalastajat ja laivanrakentajat ovat käyttäneet tällaista tervapetsi-seosta puuveneissä ja –laivoissaan jo satojen vuosien ajan. He nimittäin tiesivät miten hyvä aine terva on, tervaskannotkin säilyvät lahoamatta metsässä kymmeniä jopa satoja vuosia.
Mutta koska pelkkä terva jää tahmeaksi tarvittiin siihen avuksi jokin kuivuva öljy. Se oli luonnollisesti pellavaöljyvernissa jonka hyvät ominaisuudet olivat heille ennestään tuttuja monista käyttökohteista mm. kankaan vedenpitäväksi tekemisestä.
Tällaisenaan seos oli liian paksua siveltäväksi joten hyvin toimivana ohentimena käytettiin puutärpättiä.
Tervan, vernissan ja puutärpätin seosta on käytetty puupintojen suojaamiseen jo satoja vuosia ennen kuultavia puunsuojia.

Lisätiedot

Koko

, ,