William Morris Tapetti

William Morris Tapetti2019-09-04T16:21:19+03:00

William Morris oli tapettimaailman todellinen uranuurtaja

William Morris -tapetti on enemmän kuin tavallinen tapetti, se on suoranainen käsityön taidonnäyte ja omaperäisen suunnittelun uskomaton luomus. William Morris loi aikakautensa upeimpia käsintehtyjä tapetteja, jotka pysyvät lujasti muodissa vielä tänäkin päivänä. Morrisin tapetit huokuvat vanhaa englantilaista designia suoraan 1800-luvulta ja niitä pidetään edelleen todellisina taideteoksina.

William Morris - Garden Tulip

GARDEN TULIP WALLPAPER. Kuva: https://www.stylelibrary.com/

Arts & Crafts -tyylisuunta yhdistää taiteen ja käsityön

Morris ei ollut pelkästään suunnittelija – Hän oli runoilija, taiteilija, filosofi, arkkitehti ja poliittinen teoreetikko. Näillä titteleillä hänet tunnettiin. Jotkut pitävät häntä aikakautensa yhtenä merkittävimmistä suunnittelijoista ja Englannin tunnetun Arts & Crafts -liikkeen ja tyylisuunnan johtajahahmona. Arts & Crafts –liike pyrki yhdistämään käsityötä ja taidetta koneellisten valmistustapojen sijaan.

Vuonna 1861 Morris aloitti ystäviensä kanssa sisustusliikkeen toiminnan, jonka tarkoituksena oli tarjota kauniita käsityönä valmistettuja tuotteita kodin sisustukseen. Syntyi William Morris -tapetti. Hän oli motivoitunut halusta tarjota kohtuuhintaista taidetta ja kangassuunnittelua kaikille. Niinpä hän loihti yrityksessään Morris & Co:ssa aikaansa edellä olevia moderneja tapetteja ja kankaita, käyttäen innovatiivisia kudontatekniikoita ja painotapoja. Ensimmäisen ja toisen maailmansodan myrskyisinä aikoina bisnes kärsi myös kolhuja.

William Morris tapetti

THE CRAFTSMAN WALLPAPERS / Morris Seaweed. Kuva: https://www.stylelibrary.com/

Tapetit moderniin sisustamiseen ja entisöintiin

Englantilaistyylisiä tapetteja voidaan löytää niin tavallisen perheen kotitalouksista, erilaisista tiloista, suloisista maalaistaloista, aristokraattisista linnoista kuin myös upeista vanhan hengen boutique -tyylisistä hotelleista ympäri maailmaa. Klassinen, mutta tyrmäävä tyyli puhuttelee monia, eikä ihmekään. Ne soveltuvat niin nykyaikaiseen moderniin sisustamiseen kuin entisöintiin.

Värisilmä Espoo Muurala ylpeänä jatkaa Morrisin perintöä, tuoden tapettivalikoiman kaikille, jotka haluavat ehostaa kotinsa säkenöivän kauniiksi. Saatavillasi on autenttisia versioita alkuperäisistä töistä kuin myös uudempia, täsmällisesti suunniteltuja tuotoksia.

William Morris -tapetti on todellinen tunnelmanluoja. Tutki ja ihastu valikoimaamme paikan päällä.

Tervetuloa myymälään tutustumaan valikoimaamme! Autamme mielellämme tapetin valinnassa alan rautaisten ammattilaisten neuvoin.

Yhteystiedot