EINI HALM

[getpostincategory howmanypostbefore=2]

[getpostincategory howmanypostbefore=1]

MARICA WEGELIUS

Tutustu palveluumme

Uulan Roslagin Mahonki: puu- ja hirsirakennusten ulkopinnat kuntoon!

heinä 25, 2022

Aito puupinta on luonnollisen kaunis, mutta se pitää suojata säältä. Uulan Roslagin Mahonki jättää puun oman pinnan näkyviin suojaten sen. Läpikuultava, hengittävä ja muoviton pintakäsittelyaine onkin omiaan, kun puu- ja hirsirakennuksien ulkoseiniin halutaan kaunis ja luonnollinen pinta. Tuote sopii monenlaisille uusille ja vanhoille puupinnoille. Tuotteen sisältämän tervan tuoksu pihapiirissä tuo kotoisuutta ja rentouttaa.

Ulkotilojen puupintojen aatelia ovat läpikuultavasti pintakäsitellyt hirret. Puun oma, luonnollinen kuvio tulee esiin tasaisen kauniin värisävyn läpi. Miten tällainen pinta luodaan? Uulan valmistama Roslagin Mahonki -pintakäsittelyaine sopii tähän tehtävään erinomaisesti. Perinteitä kunnioittava Roslagin Mahonki sisältää keitettyä pellavaöljyä ja tervaa, ja se voidaan sävyttää aidoilla pigmenteillä Uulan perinnevärikartan kuultaviin sävyihin. Kauniit ulkopinnat ovat kaikkien toteutettavissa sen avulla.

Roslagin Mahonkia voidaan käyttää uusille ja vanhoille käsittelemättömille puupinnoille, sekä vanhoille, kalvoa muodostamattomilla pintakäsittelyaineilla käsitellyille puupinnoille, ja painekyllästetylle puulle. Tuote sopiikin monenlaisille puupinnoille ulkotiloissa, kuten hirsi- ja lautaseiniin, puuveneisiin ja laitureihin.

Kauniin kuultopinnan luominen

Esikäsittely on tärkeä tehdä huolella. Varmista ensin, että pintaa ei ole aiemmin käsitelty kalvoa muodostavilla aineilla. Pese lika ja mahdollinen home pois puusta ennen käsittelyä, harjaa tarvittaessa teräsharjalla tai hio harmaantunut puupinta pois. Uusi höyläpinta tulee karhentaa ennen pintakäsittelyä paremman tartunnan varmistamiseksi. Pohjamaalia ei käytetä.

Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva. Tuotteen kuivumisaika on noin 3–4 viikkoa, mutta pinta kestää normaalin vesisateen jo muutaman tunnin kuluttua käsittelystä. Tiivis tai uusi höyläpinta voi hidastaa kuivumista huomattavasti. Maalaamiseen on suositeltavaa käyttää sivellintä.

Roslagin Mahonki tulee sivellä kahteen kertaan käsiteltävälle pinnalle. Toisen käsittelyn voi tehdä ennen ensimmäisen kuivumista tai 1–2 vuoden kuluttua. Tuotteen riittoisuus on noin 8–10 m2/l (höyläpinta) ja 6–8 m2/l (sahapinta).

Värisilmä Espoo Muurala myy Roslagin Mahonkia ja perinnesävyjä

Olemme erikoistuneet erilaisiin maaleihin ja pintakäsittelyaineisiin. Saat asiantuntijoiltamme vinkkejä niin sopivan sävyn, työvälineiden kuin oikean maalin tai käsittelyaineen valintaan. Tule käymään ja kerro, mitä olet maalaamassa, niin autamme sinua!