EINI HALM

[getpostincategory howmanypostbefore=2]

[getpostincategory howmanypostbefore=1]

MARICA WEGELIUS

Tutustu palveluumme

Valon vaikutus seinämaalin värin valintaan

loka 14, 2023

Valo vaikuttaa merkittävästi seinämaalin värin valintaan. Erilaiset valaistusolosuhteet voivat muuttaa värien ulkonäköä huomattavasti. Tässä muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon:

  1. Luonnonvalo: Valonlähde voi olla luonnonvalo ikkunoista. Aamun, päivän ja illan valo vaihtelee, ja se voi tehdä samasta maalista erilaisen sävyisen eri aikoina.
  2. Lamppujen sävy: Sisätilojen keinotekoinen valaistus voi olla lämpimän tai kylmän sävyistä. Tämä voi tehdä samasta maalista erilaisen sävyisen.
  3. Suunta ja voimakkuus: Valon suunta ja voimakkuus voivat korostaa tiettyjä värejä tai tehdä niistä vaatimattomampia. Esimerkiksi voimakas suora valo voi tehdä kirkkaista väreistä dramaattisempia.
  4. Ympäristö: Ympäröivät esineet ja huonekalut voivat heijastaa väriä seinille ja vaikuttaa maalin ulkonäköön.

Ennen kuin päätät seinämaalin värin, suosittelemme tekemään testimaalauksen suoraan seinälle ja tarkkailemaan niitä eri valaistusolosuhteissa päivän aikana. Tämä auttaa sinua valitsemaan värin, joka näyttää haluamaltasi eri valaistusolosuhteissa.

Meiltä löytyy Teknoksen miniväripurkkeja, joilla saa tehtyä testimaalauksen helposti ennen varsinaista maalausta. Pienin maalipurkki mikä voidaan sävyttää on 0,225l ja sillä maalaa muutaman neliön kokoisen alueen. Autamme täydellisen maalisävyn metsästyksessä, tervetuloa myymälään!